Voorstelblog van de mama achter Viva la Mama

Door Evelien 11 december 2019

Ken je die blog ”ster” (not) die zich aan het eind van het jaar pas goed en wel voorstelde...?
It's me, hello, Evelien de Wolf.

Geen idee of jullie me dus eigenlijk al een beetje kennen, maar ik dacht ook om het jaar af te sluiten wel leuk
om wat meer te vertellen over de mama en de persooon achter de blog.

IkbengewoonikFotografie Evelien106

Mijn leven is gevuld met de allerliefste man en drie kids.
Tja inderdaad, het huisje boompje beestje model.
Ik vind dat oprecht een feestje. Al bijna 16 jaar deel ik mijn leven met Richard.
Mijn moederschap begon 6 jaar geleden. Tuurlijk zijn er in het gezinsleven pittige dagen, momenten en uitdagingen,
maar die maken de andere dagen deste leuker!
Het beestje ontbreekt overigens wel. Huisdieren zijn niet aan ons besteed, maar vind dat zeker wel leuk om bij anderen te zien.

thumbnail_IMG 20190601 WA0009

Wie me goed kent weet dat ik een “vd hak op de tak’er” ben. Ofwel, een ad-hoc’er, ik verzin dingen soms op korte termijn of zelfs in het moment zelf en vind dat heerlijk.
Spontane dingen geven mij vaak de glans aan het leven. Al ben ik absoluut ook een huismus die van structuur houd. De drie R’en vinden wij net zo fijn als onze kids als je het mij vraagt.
Goed dat was mijn serieuze spreekbeurt :)

Wat kenmerkt mij?

Koffieee…ik kan niet zonder meer! Ik houd van alle soorten, maar voor een cappucino kan je me altijd wakker maken. Voor sushi ook trouwens.

& Rozeee.. alles in een van de vijtig tinten roze: I love it! Het was echt heaven toen ik voor ons derde kindje letterlijk in de roze wolk terecht kwam. Maar ik denk dat dit niet zo verrassend is gezien de kleuren mijn website etc ;-)

Ik houd verder enorm van alles wat met chocolade te maken heeft. Er verdwijnen repen, pakken hagelslag, letters, tony’s, eh ja kilo’s per jaar (en deze maand een paar extra).

Ik houd van creativiteit. Die vind ik in Pinterest, voor een DIY projectje (niet van hoogstaand niveau maar daar ligt mijn ambitie ook niet). Ik vind dat ook in het bakken met mijn kids. Een leuke twist geven aan een taart. Of samen het huis versieren voor Sinterklaas.

thumbnail_DSC_0096

Ook vind ik het zo gezellig om met mijn boys een verrassing te knutselen voor iemand. 

En daar heb je hem, kaboem, even van de hak op de tak. Wat ik ook echt te gek vind... tattoos! 

Dit is mijn vierde (lees: ik denk echt de laatste) en de meest speciale. Drie schatten van meiden gaven mij dit als kraamkado!

Ik heb deze in Mei laten zetten. En ik ben er zoo blij mee! 
Mijn lieve vriendin Hiske heeft van dezelfde vriendinnen en mij ook deze tattoo met de namen van haar kindjes toen ze haar derde kindje kreeg.
Dat maakt het nog extra awesome. 

thumbnail_20190829_220133

…en I love warmte. Of het nu een heerlijk zonnetje is, een warm bad, een dagje thermen. Mij maak je er gelukkig mee. En oh wat houd ik van onze haard!
Dat ik er in mijn dikke roze badjas naast zit past ook bij mij, ik ben een kou-kleum for life.

thumbnail_DSC_0170

Die liefde voor warmte dat brengt me meteen bij de volgende twee dingen:

Zeeland. Hier komt mijn man Richard vandaan en ik ga al van baby af aan naar Walcheren op vakantie. Mijn tweede thuis. Fantastisch, uitwaaien of lekker met de kids een zandkasteel maken op het strand. Ik ga daar nooit met tegenzin heen, doe mij maar een rondje boulevard in Vlissingen. In de storm loop ik daar met een lach. Daarna proosten met een drankje achter het glas kijkend naar de zee. 

thumbnail_DSC_0165_1

 

thumbnail_DSCPDC_0003_BURST20191110140628615_COVER

Mijn slogan is “add a little confetti to each day”. Ik houd ervan om iedere dag iets moois toe te voegen aan het leven. Dat kan groot en klein zijn. Juist de meest kleine dingen doen het hem he.
Maar ik houd ook van de grote dingen die je in een gouden lijstje wil doen en waar je op een later moment nog steeds een geluksgevoel uit haalt.

Efteling. Wonderlijke warmte. Die vind ik daar ook al van kind af aan. Iedere keer dat we daar komen beleven we plezier op een andere manier. Dankzij mijn lieve ouders hebben tot de zomer nog een jaarabonnement en dat is steeds weer een cadeau. De ene keer gaan we met het hele gezin, de andere keer ga ik alleen met een van de kids. En laatst heb ik een heerlijk middagje samen met manlief beleefd op zijn verjaardag. We hadden onwijs veel lol met schaatsen in het winterpaleis.

thumbnail_DSC_1360

 

thumbnail_DSC_0680

thumbnail_DSC_0677

thumbnail_DSC_0687

Zo heb ik laatst met Milou mee mogen doen met een shoot voor een geweldig merk van twinning broeken. Het maken van de foto's was zo gaaf en alles eromheen maakte het tot een heel bijzonder dagje. Als ik terugdenk aan onze reis samen met de trein wordt ik weer vrolijk.

1F8A8295

Maar nogmaals, die confetti kan ook weleens een struggle zijn. Bij niemand is het rozengeur en maneschijn. Je kan niet alle dagen energiek zijn. Of altijd geduld hebben, consequent zijn, gezond eten, geen frustraties hebben of nooit boos of verdrietig zijn.

En wat als je ziek bent en die “mamaoctopus tentakels" overal controle over willen houden. Maar ook rust en me-time is part of the deal. Best wel belangrijk deel ook om jezelf staande te houden.

Het is echt grappig dat hoe langer ik moeder ben, hoe meer en intenser ik die momenten die ik voor mezelf heb waardeer. Waar “vroeger” bijvoorbeeld alleen autorijden met de muziek te hard aan heel normaal was, is dat nu extra fijn. Het gevoel van Yesss, even alleen door de supermarkt of even rustig online shoppen. Dat geeft mij al energie.

Ik ben in Maart met Viva la Mama begonnen. Het idee en deze naam ontstond toen ik vorig jaar zes weken liggend in het ziekenhuis doorbracht. Ik lag daar verplicht aan bed gekluisterd toen mijn vliezen braken met 31 weken. Het was een heftige en onzekere tijd, maar zoals Johan Cruijf zo mooi zei, “ieder nadeel heeft zijn voordeel”, het heeft zeker ook mooie dingen gebracht.

Ik bedacht me daar, dat het me zo tof leek om anderen te inspireren in alles wat met mama zijn te maken heeft, maar ook gewoon over dingen die het leven leuker maken. Toen onze dochter Milou met 37 weken geboren werd (een mijlpaal waar ik nog steeds super trots op ben) schoof ik het idee even een la.
Maar die la trok ik open toen ze een halfjaar oud was. En binnen een week was er een afspraak bij de Kamer van Koophandel en had mijn lieve man een basis gemaakt voor de website.
En nu, bijna 10 maanden verder, heb ik hier geen moment spijt van.
Ik vind het supertof een eigen space voor mijn mamainspiratie te hebben en om vooral via Instagram de directe interactie te hebben met jullie.

Mocht je nog iets willen weten, vraag het me :)

En weet dat ik altijd open sta voor ideeën, dus zou je ergens graag een blog over willen zien of wil je samenwerken? DM of mail me.
Ik kijk ernaar uit om samen tot die confetti te komen waar jij, ik en de volgers blij van worden!

thumbnail_DSC_0152

55833053_2310777655826393_6827600723224559616_nS54846 23 van 346

 

Tags:

Ervaringen

Gerelateerde berichten

Bijzonder boek, Florian is...
Fotoshoot Ik ben gewoon ik...
Meet this Mom: Willeke Mie...
Een heerlijke geurbeleveni...