DIY project voor poppenhoekje

Door Evelien 15 oktober 2019

Ik vind het onwijs leuk om zo af en toe met een creatief projectje bezig te zijn. Iets "saais" opknappen, waardoor het een heel andere vibe krijgt, heerlijk!
Dit keer ook, muziekje aan, verf en kwasten erbij en gaan met die banaan. 

DSC_0302.JPG

Nu we al ruim een jaar een meisje erbij hebben in Huize de Wolf, wordt de verzameling van "meisjes" speelgoed steeds groter. Mijn moeder had veel poppenspul van mij van vroeger bewaard en daar speelden de boys af en toe ook al mee. Op haar eerste verjaardag heeft ze hele leuke accesoires voor de pop gekregen. En onlangs kwam een lieve oud collega langs en bracht een heel cute kinderstoeltje mee, superleuk! Dit gaf mij precies de inspiratie om al het poppenspeelgoed eens te verzamelen en een leuk hoekje hiermee te maken op de kamer van Milou. 

onbewerkt

Haar babykamer mocht ook wel eens een kleine metamorfose krijgen nu ze een dreumes is. Dus ging ik het veranderen van voedingshoekje met de schommelstoel tot hoekje met de poppenspulletjes. 

Het speelgoed kinderstoeltje heb ik als eerste geverfd, deze ging van een bruine kleur naar een fris wit tintje. Daarna ging ik aan de slag met een houten schatkistje die we als kraamkado bij Stijn kregen. Deze gaf ik een mooie roze kleur. Ik ben groot fan van de Rust Oleum meubelverf. Deze kan je zonder enige voorbereiding gebruiken. Je hoeft niet eerst te schuren of grondverf te gebruiken, de kleuren zijn prachtig en dekken heel goed. Ook is de verf niet te dun of dik en kan je deze met een roller of kwast heel secuur aanbrengen. Echt een aanrader als je ook iets wil opknappen en niet uren tijd kwijt wil zijn.

DSC_0305.JPG

Op deze roze schatkist heb ik een sticker met gouden letters aangebracht, met de tekst "Milou's poppenspulletjes". Deze sticker had ik besteld bij een hele leuke webshop, Webshop by-juul

Je kan hier diverse stickers bestellen, geheel naar keuze in stijl en kleur. 

En nu staan ze te shinen op het kamertje van Milou. Een mooi hoekje naast haar kast, waar ik ook nog een toffe flamingo sticker op de muur aanbracht. In de schatkist zitten alle losse poppenspulletjes, zodat het mooi bij elkaar blijft.

Ik hoop je hier wellicht mee geinspireerd te hebben en ben benieuwd naar jullie hoekjes en gepimpte kunstwerkjes. Leuk als je ze deelt op social media. Tag @viva.la.mama.evelien daarbij.

eindresultaat poppenspulletjes kistje

thumbnail_DSC_0148

thumbnail_DSC_0110

thumbnail_DSC_0150

Tags:

Interieur

Gerelateerde berichten

BrievenbusDroom - de aftel...
Diane's Art & Deestijl
Warmte in sfeer & kleur: H...
DIY: Decoratietak met paas...