Bundel je foto's in een prachtig album van Fotofabriek

Door Evelien 20 november 2019

Als er iets is wat ik leuk vind, is het wel om dagelijks foto's te maken van alles wat we meemaken als gezin. Het is tegenwoordig zo'n vanzelfsprekende luxe dat je altijd en overal herrineringen vast kunt leggen en deze ook makkelijk en snel kunt delen. 

Het uitzoeken van al deze plaatjes en vooral het bundelen en het omtoveren tot een album voor later blijft echter vaak lang op onze "to-do list" staan.

Ik ben er ook schuldig aan, schuif het lang vooruit. Al heb ik vorig jaar wel een fijne inhaalslag kunnen maken. Ieder nadeel heeft zijn voordeel, dat bleek toen ik zes weken verplicht in het ziekenhuisbed moest liggen vanwege de gebroken vliezen tijdens de zwangerschap van Milou. Met een muziekje aan en de laptop op mijn nachtkastje kon ik uren heerlijk ontspannen met het in elkaar zetten van de albums van voorgaande jaren. 

En dat is mooie eraan, als je eenmaal de juiste "fotoboek flow" gevonden hebt, is het oprecht een leuke tijdsbesteding om plezier en ontspanning uit te halen. 

thumbnail_DSC_0164_2

IMG_2999.JPG

In deze blog deel ik graag mijn ervaring met Fotofabriek en wellicht kan dit jou motiveren om ook lekker aan de slag te gaan. De Fotofabriek bied namelijk echt een superfijne website, waar je zowel online op de site als offline met een programma heel makkelijk allerlei fotoproducten in elkaar kan zetten. Ga hiervoor naar https://www.fotofabriek.nl/fotoboek-maken

De eerste verjaardag van Milou was voor mij en uiteraard net zo voor Richard een mooie maar ook best een emotionele mijlpaal. Er kwamen flashbacks voorbij van de heftige momenten, maar vooral ook van de geweldige afloop.

We wilden haar eerste verjaardag graag extra feestelijk vieren en vooral heel relaxt. Alle stress die er in het ziekenhuis was en hoe hard we hebben moeten strijden om te zorgen dat ze in mijn buik bleef zitten maakten dat we haar in het zonnetje wilden zetten. En dat is heel goed gelukt, we kijken daar zo dankbaar op terug.

We hebben bij de Steenuil (aanrader!) een heerlijk feestje gevierd met familie en vrienden, we zijn op haar verjaardagsdag naar de Efteling geweest en we hadden een leuke traktatie op het kinderdagverblijf.

Als klapper op deze feestelijke vuurpijl hadden we ook nog een hele gezellige fotoshoot met ons gezin. En daarom besloot ik al deze kostbare momenten rondom haar eerste verjaardag te bundelen in een fotoboek voor nu en voor later. 

Toen ik aan dit album begon hoefde ik niet lang te twijfelen met welke foto's ik de omslag wilde vullen. En eigenlijk volgde de rest van het album vanzelf. Ik heb uiteraard wel voor ik met het fotoboek begon precies uitgezocht welke foto's ik wilde gebruiken, maar met de fijne editor van Fotofabriek was het steeds een kwestie van uploaden en en invoegen.

IMG_3002.JPG

Ik heb op alle bladzijdes een roze achtergrond (hoe kan het ook anders hoor ik jullie denken) gebruikt en verder heb ik de pagina's nog wat gezelliger aangekleed met de leuke plaatjes waar je uit kan kiezen. Er zijn diverse categorie├źn, dus voor ieder soort album zijn er toepasselijke illustraties.

preview2

preview3

Wat ook prettig is, is dat je met een previewfunctie je boek kunt doorlopen en dan snel de laatste puntjes op de i kunt zetten.

website fotofabriek

editor

ontwerpen

Vervolgens ging het boek via het winkelmandje het bestelproces in en had ik het na twee dagen keurig verpakt in huis.

Wat ik tenslotte ook nog erg tof vond, is dat ik via de mail een preview ontving en daarnaast een mail met een filmpje waarin je kan zien hoe een album geproduceerd wordt en daarbij zelfs een filmpje van hoe de omslag van mijn eigen boek gemaakt is!

preview

Ik kijk uit om eind dit jaar mijn volgende project te gaan maken, het album over ons 2019.

Maar eerst nog even heel veel foto's erbij maken deze drukke en mooie tijd. En genieten van het terugkijken met dit prachtige fotoboek. 

DSC_0163_2.JPG

Tags:

Creatief

Gerelateerde berichten

Speelgoedwerkbankje voor k...
Mijn School & Pasfotoboek,...
Traktatiefeestje voor Milou
DIY: Babyshower Fotolijst